MAI: Numărul ACCIDENTELOR grave din perioada 1-3 mai, cu aproximativ 52% mai mic decât în perioada similară a anului trecut

MAI: Numărul ACCIDENTELOR grave din perioada 1-3 mai, cu aproximativ 52% mai mic decât în perioada similară a anului trecut
Sursa foto - caracter ilustrativ
Publicat: 04/05/2024, 16:52

Potrivit datelor furnizate sâmbătă de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), numărul accidentelor grave înregistrate în perioada 1-3 mai a fost cu aproximativ 52% mai mic decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au transmis, sâmbătă, rezultate din perioada 1-3 mai, când peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi efective de la alte structuri au fost zilnic la datorie.

Sistemul preventiv de ordine şi siguranţă publică, precum şi mobilizarea suplimentară a efectivelor MAI, şi-au dovedit eficienţa: în toată această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Reprezentanții MAI au menționat că infracţiunile comise cu violenţă au fost cu 13% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut, iar tâlhăriile, cu 41% mai puţine. Şi numărul accidentelor rutiere grave a scăzut, acestea fiind cu aproximativ cu 52% mai puţine.

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate în accidente rutiere s-a înregistrat o scădere de aproximativ 43%.

Totodată, de la începutul minivacanţei, poliţişti rutieri au prevenit apariţia a 2.288 de situaţii în care unii şoferi ar fi putut pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Toţi aceştia au rămas fără permisele de conducere pentru o perioadă de timp: 276 dintre aceştia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 40 pentru conducerea sub influenţa substanţelor interzise.

De asemenea, 1.040 de certificate de înmatriculare au fost retrase de poliţiştii rutieri.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, au fost organizate aproximativ 200 de evenimente, la care s-a estimat participarea a peste 166.000 de persoane.

Acest rezultat nu este un bun dat, ci este efortul tuturor angajaţilor MAI care în această perioadă au fost la datorie. Tuturor ţinem să le mulţumim pentru modul exemplar în care au acţionat. Subliniem faptul că poliţiştii şi jandarmii vor fi, în continuare, prezenţi la toate evenimentele publice pentru a preveni orice încălcare a legii. De asemenea, aceştia alături de pompierii militari sunt pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor în orice situaţie de urgenţă aşa cum au făcut şi până acum”, scrie în comunicat.

În perioada următoare, structurile MAI vor rămâne mobilizate pentru a elimina pericolele care pot perturba liniştea şi siguranţa cetăţenilor. Eforturile sunt concentrate pe zona de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, dar şi pentru identificarea şoferilor care pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Misiunile celor aproximativ 25.000 de efective MAI vizează cu precădere zona staţiunilor turistice, lăcaşurile de cult, evenimentele publice de amploare, dar şi zona de frontieră terestră, a aeroporturilor şi gărilor.

În Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică vor fi prezente în zona celor aproximativ 12.200 lăcaşuri de cult din toată ţara, unde sunt aşteptate peste 2,6 milioane de persoane. De asemenea, în apropierea locurilor unde se vor desfăşura slujbe religioase sunt pregătite şi mobilizate echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă. Facem apel la prudenţă atunci când folosiţi lumânări sau candele aprinse! Nu lăsaţi niciodată o lumânare sau o candelă aprinsă nesupravegheată sau la îndemâna copiilor”, au mai transmis reprezentanţii MAI.

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat din Timiș și-a dat FOC în fața casei. Acesta a fost transportat de urgență la spital

ALERTĂ a Poliției Române! Se cere ajutorul cetățenilor, pentru a găsi o fată de 12 ani dispărută de acasă. Care sunt semnalmentele tinerei

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cascadorie periculoasă la „Românii au Talent”. Autorul are 72 de ani
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×